Lautapeli
Onnea pelissä ja rakkaudessa.
 
Yleensä peleissä voittaa henkilö, jolla on taitoa tai tuuria tai molempia. Mutta pitkässä juoksussa voittaa se, jolla suurin voitontahto. Rakkaudessa ja ihmissuhteessa ei voi olla voittajia eikä häviäjiä. Esimerkiksi avioliitossa voitetaan tai hävitään yhdessä.
 
Minkälainen ihminen voittaa kehittämässäni ihmissuhteidenlautapelissä jää nähtäväksi, mutta lautapeliä kannattaa kokeilla, jos ei muuten, niin ainakin oppii jotakin itsestään. Pelissä on parhaillaan menossa kehittelyvaihe, joten kaikkien peliä kokeilleiden palaute on arvokas.
Lautapeliin kuuluvat noppa, pelialusta ja 6 kpl. erivärisiä siirrettäviä nappuloita.
Pelin säännöt ovat yksinkertaiset. Suurimman noppaluvun saanut aloittaa. Jokainen heittää vuorollaan. Ensimmäisenä maaliin tullut on voittaja.
Paitsi peruspylpyröitä, niin pelialusalustalla on ns. toimintapylpyröitä. Kun pelaaja päätyy toimintapylpyrään, on hänen toimittava sääntöjen mukaan.
Toimintapylpyröitä ovat seuraavat:
1.    Tapaat ammattikoulusta valmistuneen. Pelisi etenee hitaasti mutta varmasti eteenpäin. Siirry 10 askelta eteenpäin.
2.    Tapaat ruskeasilmäisen, tummatukkaisen sivistyneen nuoren Pohjois-Afrikasta. Vanhempasi näyttävät tyytymättömiltä, mieti suhdettasi yhden heittovuoron ajan.
3.    Elämääsi ilmestyy korkeakoulun käynyt komea viikinkien jälkeläinen. Vanhempasi ovat niin innoissaan, että saat 2 ylimääräistä heittovuoroa.
4.    Suhteesi toinen osapuoli on venäläinen, vanhempasi eivät tiedä miten tilanteeseen suhtautua. Varmuuden vuoksi pääset jatkamaan vain parillisella luvulla.
5.    Mielitiettysi on suomenruotsalainen. Hyvin menee, siirry 5 askelta eteenpäin.
6.    Et tiedä, miten parisuhdetta jatkaisit. Kysyt neuvoa vanhemmiltasi, jotka mutisevat, että parempi olisi palata aikaan, jolloin vanhemmat valitsivat puolison. Liittojen kesto ja onnellisuus eivät ainakaan olleet huonompia. Et hyväksy tätä, joten jäät odottamaan heittovuoron.
7.    Suhteesi on fifty/sixty-vaiheessa. Et tiedä jatkaako nykyisen kanssa vai ei. Onneksi naispuolisten sukulaisten esirukoukset tuottavat tuloksen ja päädyt uuteen suhteeseen,  mutta joudut aloittamaan lähtöruudusta.
Ja peli jatkuu…
Juuri kun luulet että sinulla – kuten Jaska Jokusella - on voiton avaimet käsissä, voit joutua pylpyrään; suhteesi on ollut kauan vakavassa kriisissä, palaa lähtöruutuun.
Ja jos jollakin onnella ohitat pelissä tämän vaiheen, niin ennen maalia odottaa pylpyrä; suhteesi on käytännössä loppu – siirry toiselle pelilaudalle.
Onneksi olkoon kaikille voittaneille.
Kaikki lautapelit vetävät vakavaksi.