NÄMÄ KIRJOITELMAT OVAT ENNENKAIKKEA SUURI KUNNIANOSOITUS KAIKILLE NIILLE, JOTKA JOSKUS OVAT SAANEET KIRJAN VALMIIKSI.

Jokainen meistä joskus päättää kirjoittaa kirjan. Näin päätti myös hyvä ystäväni Ördes Ködö. Ködön titteli on maahanmuuttaja... vaikka hän ei tiennyt että se on pikemminkin status kuin titteli, mutta parempi hänelle niin.

Ördes oli saapunut Suomeen sateisena syyskuun päivänä, siksi hän päätti antaa kirjalleen nimen Syksy. Näin oli otsikko valmis. Ördes mietti kauan alkulausetta. Ei siksi, että hän olisi tiennyt alkulauseen merkityksen, vaan siksi, ettei hänellä ollut mitään sanottavaa. Tai sanottavaa jollakintapaa olisi mutta miten saada asian paperille. Ördes oli käynyt kotimaassaan kansakoulun. Koulussa hän oli vihannut tietysti ainekirjoitusta, mutta myös ilmekkäästi ääneen lukemista. Ainekirjoitusviha johtui siitä, että opettajan taululle aineista kirjoittamat virheet olivat yhtä kuin hänen aineensa.

Jotta kirjan saisi valmiiksi niin pitäisi päästä alkuun. Jos nyt edes aikaansaisin ensimmäisen lauseen...juuri nyt.

Ja silloin hänellä välähti; nyt on nyt. Siinähän se alkulause on ja vieläpä hieno lause. Mutta miten päästä eteenpäin siinäpä pulma. Ördes istui puistossa kaivon kannella katsellen aurnkoon. Oli elokuu. Katseellaan hän ikäänkuin rukoili Jumalaa saadakseen apua kirjaliselle työlleen. Apu tuli yllättävältä taholta, nimittäin häneltä itseltään. Jostakin syystä hänen aivonsa tuotti lauseen; ei vara venettä kaada. Ördeksellä oli jo kirjassaan kaksi lausetta, mutta miten liittää ne logisesti toisiinsa siten, että juonen jatko olisi mahdollista.

Jatko ei luonnistunut. Ördes näytti aikaansaannostaan ystävälleen, joka oli paljon tehnyt työtä maahanmuuttajien parissa. Kaveri, joka yleensä kannusti ja tuki kaikkea masensi Ördeksen lopullisesti sanomalla, etti ykskään sana, jonka hän oli kirjoittanut ollut hänen omansa vaan kaikki oli lainattua tai varastettua. Kaveri jatkoi, älä murehdi, suurin osa kirjallisesta tuotannosta, ajatuksista ja elämästä yleensä on lainattua ja varastettua.

Ördes päätti, että jos ja kun näin on niin lopetan kirjan kirjoittamisen tähän, lopetan lainaamisen ja varastelun siirryn nettiin ja blokkaan taatusti omia ajatuksiani.

 

Ördes mietti mistä kirjoittaa blogilleen.. Ei tullut mitään mieleen. Taas hän tukeuti kaveriinsa, joka tunnettiin nimellä Matti. Matti sanoi; saat lainata ajatuksiani - kirjoita ensimmäiseksi aiheeksi Matin ajatuksia Suomen puolustusvoimien järjestämiseksi otsikolla Nato vai itsenäisen puolustus. Ja niin alettiin hommiin.