KOLMAS VAIHTOEHTO

 

 

NATO VAI ITSENÄINEN PUOLUSTUS:

Poliittisessa ja yhteiskunnallisessa keskustelussa ovat yleensä vastakkain itsenäinen puolustus ja Nato kun Suomessa keskustellaan puolustusvoimiin liittyvistä asioista. Jossakin tulevaisuudessa kannattaisi harkita kolmatta vaihtoehtoa eli ulkoistaa puolustusvoimat.

Käytännössä tämä tapahtuisi niin, että valtioneuvosto pyytäisi tarjousta Suomen puolustamiseksi esim vuosille 2018-2023. Kuten yleensä tarjouspyynnössä tässäkin olisi erittely, mitä tarjoukseen olisi sisällytettävä, esim. sotilaiden määrä 50.000, hävittäjien määrä, ohjusten määrä jne. jne Lisäksi Suomi ilmoittaisi mitä Suomella on tarjottavana esim. lentokentät, kasarmit, ruokahuolto jne.

 

Tähän tarjouspyyntöön voisi jättää tarjouksensa esm. Ruotsi, Nato, Leningradin (nyk. Pietari) sotilaslääni ja tietysti Suomi itse.

 

Suomen tarjous edellyttää, että nykyinen puolustuslaitos yksityistetään. Muodostetaan Finnish Military Ltd. Osakepääoma 60 milj.euroa eli jokainen suomalainen saisi 1:n arvoltaan10:€-osakkeen. Firman taseessa olisi pääoman lisäksi kasarmit, kalusto ja muu krääsä, mikä on kaikkien firmojen taseessa. Menetelmä olisi sama kuin Neuvostoliiton omaisuus yhtiöitettiin ja jaettiin kansan kesken ja joka aikanaan synnytti oligarkit.

 

Kun kansa myisi osakkeensa vapailla markkinoilla osakkeensa, saattaisi Finnish Militaryn omistajat olla Suomen valtio 51%, Ruotsin valtio 9 %, Nato 8% Leningradin sotilaspiiri 8%, svenska kulturförbundet 4 % ja loput niillä jästipäisillä suomalaisilla - kuten minä - joka ei ole ymmärtänyt myydä osakkeitaan vaikka hinta olisi noussut.

 

 

No tietysti alkuun kannattaisi tarjouksia katsoa sillä silmällä, että ensimmäiset kaudet menisivät Finnish militarylle. Ja kun firma tuottaisi voittoa kannaisi harkita laajentaa toimintaa niille alueille, jotka eivät kuulu mihinkään blokkiin, vaan ovat seuranneet Suomen esimerkkiä ja ulkoistaneet maansa puolustuksen.